Αλέξης Σαββόπουλος

Ο σπόρος έπεσε… ας μην χαθεί αυτή η ευκαιρία

Ολοκληρώθηκε μια σεζόν αναγέννησης και πλέον τίθεται ο επόμενος στόχος του Άρη. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος.

Ο Άρης έκλεισε τη σεζόν της επιστροφής του στη Σούπερ Λιγκ, το ίδιο θεαματικά όπως την ξεκίνησε στη Λαμία. Το κλίμα ήταν ούτως ή άλλως καλό με την... επτάρα έγινε ακόμη καλύτερο και ήδη η προσμονή για όσα έπονται είναι πολύ γλυκιά για τους φίλους του με τη συμμετοχή στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον εν μέσω θέρους. Αυτό που έγινε χθες το βράδυ ήταν η καλύτερη επιβράβευση για παίκτες και τεχνικό τιμ για την αίσια κατάληξη της χρονιάς και μια πρώτη ηθική ικανοποίηση για τον Θόδωρο Καρυπίδη που «τρέχει» την ομάδα για τέσσερα χρόνια και φέτος βλέπει τις πρώτες αχτίδες φωτός. Με το χθεσινό παιχνίδι έκλεισε κατά κάποιο τρόπο μια περίοδος αναγέννησης του club που ξεκίνησε πριν από μια τετραετία και τίθεται ο επόμενος στόχος αφού είναι φανερό ότι ο σπόρος έπεσε.

Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό κέρδος που αφήνει η χρονιά που ολοκληρώθηκε. Μια ομάδα που έχει προοπτική να πάει ακόμη καλύτερα την επόμενη σεζόν εφόσον γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις. Τι κάνει τον Άρη να ξεκινάει με… φόρα; Έχει μια ποιοτική βάση 13-14 παικτών, απότοκο των πολύ εύστοχων επιλογών στις δυο προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, που συν τοις άλλοις έχει πλέον εντρυφήσει και στις απαιτήσεις της ελληνικής λίγκας. Θα χρειαστεί δηλαδή λιγότερες από πέρσι σε αριθμό προσθήκες σε θέσεις που ήδη το club γνωρίζει.

Διαθέτει έναν από τους καλύτερους αυτή τη στιγμή Έλληνες προπονητές στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του. Που αφού αμφισβητήθηκε έντονα στο ξεκίνημα, κέρδισε στο τέλος το respect του κόσμου για το ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Άρης από τα τέλη Γενάρη και εντεύθεν. Με μοναδικό όπλο την δουλειά και την γνώση της ελληνικής πραγματικότητας. Δεν περιμέναμε ασφαλώς την χθεσινή επτάρα για να του πιστώσουμε την αλλαγή στην εικόνα της ομάδας που ήταν ευδιάκριτη εδώ και καιρό. Λειτούργησε απλά σαν το κερασάκι στην τούρτα. Έχει και ένα ακόμη πλεονέκτημα ο 54χρονος τεχνικός. Γνωρίζει πλέον άριστα τις ανάγκες του γκρουπ και τι θα χρειαστεί ώστε να το οδηγήσει ένα σκαλοπάτι πιο πάνω.

Διαθέτει επίσης τον καλύτερο αυτή τη στιγμή Έλληνα τεχνικό διευθυντή, τον Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο που χωρίς να έχει κλείσει καν τα 40 θεωρείται από φίλους και εχθρούς, άριστος γνώστης του αθλήματος και του αντικειμένου, της αγοράς, με μάτι και φυσικά μεγάλες προοπτικές εξέλιξης. Η βοήθειά του από την μέρα που ανέλαβε, μεσούσης σχεδόν της περσινής καλοκαιρινής περιόδου ήταν σημαντική ακόμη και σε τομείς που δεν γίνονταν αντιληπτοί. Πιστώνεται εξαιρετικές επιλογές παικτών (Ματέο, Λάρσον, Ντιγκινί, Σιώπη πχ), αναίμακτα διαζύγια (Μάβραι, Κολάσο) και διορατικότητα ποτισμένη με ποδοσφαιρική λογική σε δυο κρίσιμες στιγμές της σεζόν. Η μια ήταν η απομάκρυνση Πάκο Ερέρα και η δεύτερη η στήριξη του Σάββα Παντελίδη μετά την ήττα από τον Λεβαδειακό όταν ο Έλληνας τεχνικός ήταν με το ενάμιση πόδι εκτός Βικελίδη. Η παραμονή του που είναι ακόμη στον… αέρα, αυτομάτως θα ενεργοποιήσει τον σχεδιασμό που ήδη τρέχει προς διάφορες κατευθύνσεις.

Διαθέτει επίσης έναν κόσμο που πιστεύει σε αυτή την ομάδα, έχει επιστρέψει μαζικά στο γήπεδο και διψάει όσο κανένας άλλος για επιτυχίες έπειτα από την απίστευτη περιπέτεια των προηγούμενων χρόνων.

Άφησα τελευταίο τον Θόδωρο Καρυπίδη. Ήταν δεν ήταν 35 ετών όταν ανέλαβε το καράβι που λέγεται Άρης πλησιάζει αισίως τα 40. Έπαθε, έμαθε, ωρίμασε, άλλαξε και χθες το βράδυ έδρεψε τους πρώτους καρπούς της τετραετούς προσπάθειας. Μόνος του δίχως δεκανίκια και δίχως ποτέ να τάξει λαγούς με πετραχήλια και να αυτοαναγορευθεί σε σωτήρας του Άρη. Μπροστά του ανοίγονται τα καλύτερα και η χρυσή πρόκληση, η επένδυση που έχει κάνει στον Άρη να αρχίσει να του φέρνει πίσω κάποια κέρδη. Εύκολο δεν θα είναι αλλά ξέρει τι χρειάζεται να κάνει. Η συνταγή μοιάζει πετυχημένη. Την διατηρείς και την εμπλουτίζεις με νέα υλικά. Μια καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ, σαφώς καλύτερη πορεία στο κύπελλο που ήταν η φετινή παραφωνία και η διατήρηση των κεκτημένων στο πρωτάθλημα ανεβαίνοντας τουλάχιστον ένα σκαλοπάτι. Το μομέντουμ είναι ιδανικό, ο άνεμος ούριος. Ένα τσακ χρειάζεται για να πυρακτωθεί η σπίθα που έχει ήδη ανάψει. Ας μην χαθεί αυτή η ευκαιρία, αυτή η ομάδα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x